Selecteer een pagina

Workshops 2019

Salsa

Salsa wordt op maandag gegeven door Eddy in beide locaties

Capoeira

Capoeira wordt op maandag in beide locaties gegeven door Tacilio

Flamenco zingen

Flamenco zingen wordt op dinsdag gegeven in beide locaties door Monica en Erik

Tango

Tango wordt op dinsdag door Ali gegeven op beide locaties.

Flamenco dansen

Flamenco dansen wordt op woensdag door Monica gegeven in beide locaties

Flamenco cardio-box

Flamenco cardio-box wordt op woensdag gegeven in beide locaties door Gressly

Reggaeton

Reggaeton wordt op donderdag in beide locaties gegeven door Gressly

Karate

Karate wordt op donderdag in beide locaties gegeven door Liliana

Yoga

Yoga wordt op vrijdag ochtend in de Wittering / Groote Wielen locatie gegeven door Liliana

Kookworkshop

De kookworkshops worden iedere dag door de PMers van de BSO verzorgd en gegeven

Knutselworkshop

De knutselworkshops worden iedere dag door de PMers van de BSO verzorgd en gegeven

DrumTastic clinic

De geweldige swingende Drumtastic clinic workout vindt plaats op vrijdag tijdens het festival

Workshop flamenco zingen en dansen

Mónica Bueno, voorzitter van de stichting FlamencOlé, gaat flamenco liedjes aan de kinderen leren zingen in het Spaans op het ritme van drie nummers van Jose Luis Montón, die speciaal voor kinderen zijn gemaakt. Hiermee gaan we kinderen bekend maken met verschillende ritmes binnen de flamenco. Door te experimenteren met de taal, met klappen, stampen en nieuwe melodieën worden de kinderen in contact gebracht met de flamenco op een speelse manier. Zie meer informatie van de pilot Flamenco Kids op www.flamencokids.nl.

Tango, boxen, karate en
yoga workshops

Jose Luis Montón heeft de liedjes geschreven en hij zal live muziek spelen tijdens het festival. Zijn specialisme is de “flamenco fusion” en hij heeft een brede portfolio op internationaal niveau met artiesten met verschillende culturele achtergronden. Hij heeft jaren ervaring met kinderen en de flamenco en samen met Mónica Bueno geeft hij vorm aan het project Flamenco Kids in Nederland sinds 2018. https://www.joseluismonton.com.

Workshop karate, yoga, boxen, tango

Jose Luis begeleidt gedurende de week de tango, boxen, karate en yoga workshops. Een nieuwe uitdaging om sport met flamenco te combineren. We kijken naar uit naar het resultaat.

Erik Hanegraaf

De cajón en percussie van Erik Hanegraaf ondersteunt de belevenis tijdens de flamenco workshops en het festival. Hij is ook bij vorig programma Flamenco Kids betrokken. Zijn specialisme in Latijns Amerikaanse muziek biedt de mogelijkheid aan om Erik ook bij de Capoeira te betrekken. Hij heeft ervaring met workshops voor scholen en momenteel geeft hij les o.a. bij Babel https://www.drumlesdenbosch.nl/over-ons/

Workshop karate y yoga

Sensei Liliana Farias Bustamante geeft de karate- en yoga workshops onder begeleiding van de gitaar van Jose Luis Montón. Liliana heeft een eigen sportschool in Madrid en doet aan wereld kampioenschappen in verschillende disciplines. Ze is specialist in martial arts maar ook fysiotherapeut. Ze geeft jaren les aan kinderen en ze is gespecialiseerd in kinderen met concentratie stoornissen en autisme. Ze gebruikt karate en yoga als een gereedschap om de hyperactiviteit te controleren en de energie te kanaliseren. Met “Flamenco Yoga” gaat ze de innerlijke balans van de kleintjes zoeken met een muziek die gebaseerd is op de gevoelens van de mens vanuit de puurste menselijke ziel. Bovendien, gaan ze de gelegenheid gebruiken om aan de lenigheid van de kinderen te werken met een knipoog naar de ontspannende vormen van de flamenco met veel melodieën van de gitaar die de gevoeligheid van de kinderen aanraken.

Workshop boxen, reggaeton

Gressly Arellano is wereldkampioene kickboksen en geeft ook dans les aan kinderen in Madrid. Ze gaat cardio-box en reggaeton workshops geven. Ze is al sinds haar 5de jaar aan het trainen en  heeft veel ervaring met summer camps. Ze is een icoon voor kinderen omdat ze een “allround” danser is die alle Latijnse ritmes kent. Ze neemt haar eigen Latijnse vibes naar het festival om de ouders en andere kinderen uit te nodigen om te dansen. Samen met Mónica Bueno wordt een korte “rap” intro in het Spaans gezongen. Hiermee willen we de kinderen uitdagen om in een andere taal te rappen. De tekst is aangepast en versimpeld zodat de kinderen begrijpen waar het om gaat.

Salsa workshops

De dans instructeur Eddy Alfonso, ook bekend als DJ Latino, geeft al jaren les ook aan kinderen in zijn eigen school Cubania in verschillende locaties in Nederland. Hij weet goed hoe hij de kinderen moet stimuleren om veel lol te maken. Kinderen zullen leren dansen met een partner. Eddie wil vooral aan de kinderen meegeven dat in deze dans er een begeleider en een begeleidende rol is. De vrolijke muziek zal de kinderen enthousiasmeren om gelijk hun losse heupjes te laten bewegen. Eddy zal ook als DJ voor de muziek zorgen op het festival en hij zal ook een choreografie maken om de ouders en andere aanwezigen tijdens het festival deel te laten nemen aan deze belevenis. https://www.cubania.nl/denbosch.

Workshop tango

Jose Luis Montón heeft een slaapliedje voor kinderen gecomponeerd waarin flamenco en tango worden gefuseerd. Ook een interessante nummer voor de tango experts Ali en Gerard.

Ali Amin geeft al jaren tango les in zijn eigen tangoschool El Corazón in Den Bosch https://www.elcorazon.nl/. Hoewel hij al workshops aan kinderen heeft gegeven, vind hij een leuke uitdaging met flamenco tango fusion te experimenteren met de kinderen.

Workshop tango

Gerard van Duinen gaat de uitdaging aan om flamenco met tango te fuseren. Als veelzijdige bandeonist, kijkt hij er uit naar nieuwe klanken om de kinderen te begeleiden tijdens de tango cross-over dans http://www.gerardvanduinen.com/ .

Capoeira workshops

Tacilio Viera gaat de Capoeira workshops geven. Hij is geboren in Brazilië en werkt als docent in Nederland met zijn eigen school https://www.intocapoeira.nl. Hij geeft ook les aan kinderen vol overtuiging en enthousiasme. Met zijn workshops krijgen kinderen een betere conditie, motorische coördinatie, inzicht, creativiteit, zelfvertrouwen en beheer van tijd en ruimte. Hij gaat ook instrumenten voor live muziek naar het festival meenemen.

 

DrumTastic clinics

DrumTastic is een swingende drum work-out op een fitnessbal van 75 cm. Deze ballen liggen op in hoogte verstelbare blokken, zodat DrumTastic gegeven kan worden aan kinderen tot volwassenen.

De clinic begint op een goed instapbaar niveau zodat het voor elke deelnemer goed te volgen is. Na de zogenaamde basisoefeningen wordt er steeds meer uitgebreid en toegepast in diverse bewegingsvormen, waarbij niet alleen op de “eigen” bal gewerkt wordt, maar ook op de ballen van andere deelnemers. Zo kan er gewerkt worden in rijen naast elkaar, achter elkaar, of in een cirkel vorm, waardoor een nieuwe bewegingsdimensie ontstaat. https://www.drumtastic.nl

Show Buttons
Hide Buttons